Πώς τραβώντας κουπί θα χτίσεις μυς, καρδιά και πνευμόνια

2019-01-18

Αποτελεί μια τέλεια αερόβια άσκηση.
Επιπλέον όμως το κωπηλατικό όργανο γυμνάζει χέρια, πόδια, κορμό - ουσιαστικά δεν αφήνει τίποτα αγύμναστο αν το χρησιμοποιήσετε σωστά.
Χρησιμοποιώντας ένα καλό κωπηλατικό όργανο μπορείτε να μετατρέψετε μία αερόβια προπόνηση σε προπόνηση δύναμης ή να συμπεριλάβετε και τα δύο μέσα στο ίδιο πρόγραμμα.
Τι οφέλη θα έχω;

  • Η κωπηλασία είναι μία εξαιρετικά ισορροπημένη δραστηριότητα με την οποία:
  • Γυμνάζεται αποτελεσματικά η καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα.
  • Δυναμώνουν όλες οι μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος.
  • Βελτιώνεται ο μεταβολισμός, δηλαδή αυξάνεται η καύση θερμίδων.
  • Αυξάνεται η ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου.

Με τις κατάλληλες θέσεις που παίρνει το σώμα κατά την απολύτως φυσική κίνηση της κωπηλασίας:

  • Βελτιώνεται η μυϊκή δύναμη, η ελαστικότητα και η αντοχή.
  • Επιτυγχάνεται μυϊκή τόνωση και απομάκρυνση του περιττού λίπους.
  • Βελτιώνεται γενικότερα η φυσική κατασταση
  • Ποια πλεονεκτήματα έχει η κωπηλατική; Η κωπηλασία αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική άσκηση. Εκτός του ότι δυναμώνει την καρδιά και βελτιώνει το κυκλοφορικό, αναπτύσσει και διάφορους μεγάλους μυς: την πλάτη, την κοιλιά, τους ώμους καθώς και τα πόδια. Επίσης η κωπηλατική άσκηση βοηθά στην ευλυγισία των μυών χωρίς καταπόνηση των αρθρώσεων και αποτελεί μια προτεινόμενη μορφή άσκησης για τα άτομα που έχουν πόνους στον αυχένα και στην περιοχή των ώμων. Η κωπηλατική σας δίνει όλα τα πλεονεκτήματα της «πραγματικής» κωπηλασίας χωρίς όμως τα προβλήματα ή τα έξοδα που υπάρχουν εάν «μπείτε στο νερό». Η κωπηλασία είναι ένα σπορ που βελτιώνει όχι μόνο την απόδοση του καρδιαγγειακού συστήματος, αλλά επίσης την ενεργητικότητα και την αντοχή. Τα μοντέλα που παρέχουν την αντίσταση μέσω του αέρα δίνουν ρεαλιστικότερη αίσθηση της κωπηλασίας ειδικότερα της αντίστασης κουπιού και πραγματικού νερού. Οι κωπηλατικές με μαγνητικό τύπο αντίστασης παρέχουν πιο ήρεμη και ομαλή λειτουργία κατά την κίνηση, αλλά υπάρχει η έλλειψη του συναισθήματος της ορμής. Οι ηλεκτρομαγνητικές κωπηλατικές παρέχουν τη πιο μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και πιο ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας, προσομοιόζοντας αρκετά τη φυσική κίνηση. άσταση και η σωματική εμφάνιση.

Συμβουλές άσκησης

  • Η ένταση της προσπάθειας όταν κωπηλατείτε μπορεί να ρυθμιστεί και να καθοριστεί με τον έλεγχο του σφυγμού.
  • Η ένταση στις ασκήσεις κωπηλασίας μπορεί να διαφοροποιηθεί αφενός με την αλλαγή των αριθμών κινήσεων κωπηλασίας ανά λεπτό και αφετέρου με αλλαγή της αντίστασης της συσκευής τεντώματος.
  • Η ένταση αυξάνεται επίσης όταν ο ρυθμός / ταχύτητα των κινήσεων αυξηθεί, καθώς κι όταν αυξάνεται η αντίσταση στη συσκευή τεντώματος.
  • Οι αρχάριοι θα πρέπει να αρχίζουν πάντα με χαμηλό επίπεδο έντασης, π.χ. ρυθμός κινήσεων λιγότερο από 20 κινήσεις / λεπτό, και με έλεγχο της συσκευής τεντώματος, ρυθμίζοντάς την στο χαμηλότερο επίπεδο αντίστασης.
  • Σημαντικό είναι να εκτελείτε την κωπηλασία με τη σωστή τεχνική, χρησιμοποιώντας στην αρχή μικρή αντίσταση.
  • Δεν θα πρέπει να γέρνετε πολύ τον κορμό προς τα πίσω ή πολύ προς τα μπροστά. Αντίθετα, πρέπει να κάνετε μία ομαλή και ρυθμική κίνηση.
  • Μην στρογγυλεύετε / καμπουριάζετε την πλάτη σας κατά την διάρκεια της κωπηλατικής κίνησης.
  • Μην τεντώνετε τα χέρια πλήρως - αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους αγκώνες. Μην τεντώνετε πλήρως τα πόδια - αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα γόνατα.

Κάντε εξάσκηση στην κίνηση της κωπηλασίας πριν ξεκινήσετε συστηματικά. Αυτή η κίνηση είναι καλύτερα να γίνει με χαμηλή αντίσταση και λίγες κινήσεις ανά λεπτό. Τακτική και συστηματική άσκηση θα πρέπει να αρχίζει μόνο όταν γνωρίζετε πλέον καλά την κίνηση της κωπηλασίας. Οδηγίες για τις ασκήσεις ενδυνάμωσης με κωπηλατικό όργανο Εκτός από την κωπηλασία, ορισμένα όργανα είναι κατάλληλα επίσης για την εκτέλεση ασκήσεων που βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση, αλλά με ειδική έμφαση στο κτίσιμο των μυών. 1. Οι αρχάριοι θα πρέπει να αποφύγουν την άσκηση με μεγάλες αντιστάσεις. 2. Χρησιμοποιείτε μόνον αντιστάσεις που δεν σας δημιουργούν πρόβλημα στην αναπνοή. 3. Εκτελέστε όλες τις κινήσεις μαλακά και ομαλά - χωρίς απότομες κινήσεις. 4. Μην ασκήστε με την πλάτη λυγισμένη προς τα πίσω ή με σκυφτούς τους ώμους. 5. Πάντα να θυμάστε ότι οι μύες και η δύναμή τους αυξάνονται σχετικά γρήγορα σε σχέση με του τένοντες, τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις που δεν μπορούν πάντα να συμβαδίσουν στο ρυθμό βελτίωσης.

Πηγη:  alltherowershere.blogspot.gr

© 2017 Ιωάννης Μ. Γιακουμής, Personal & Weight trainer.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε